Milyen műkörmöt válasszak?

sns műköröm technika

A szépségszalonokban többnyire kétféle műköröm típus közül választhatsz: porcelán és zselé. Lássuk mik az előnyei és hátrányai e műkörmöknek!

 

Porcelán:

Ez egy por- folyadék technikával készülő köröm. A folyadékkal (liquid) az acryl (porcelán) por feloldódik, és egy formálható anyag keletkezik az elegyből. Általában levegőre szárad, majd ezután egy érdes felületet kapunk, amit formára és hosszra reszelnek, végül a fényét színtelen lakkal, vagy fényzselével adják vissza. Előnyei: kemény, hosszan tart, könnyen eltávolítható, ha eltörik, otthon megjavítható. Hátrányai: roncsolja a körömágyat, ha helytelenül teszik fel természetellenesen hat, az anyag felrakásakor kémiai anyagokat és füstöt alkalmaznak.

Zselé:

A zselés műköröm esetén az előkészületek után az egyfázisú zselé több rétegben kerül fel a körömre, majd az UV lámpa fényére kikeményedik. A megkötést követően egy ragacsos réteg képződik a köröm felszínén, amit fixáló folyadékkal letörölnek. Előnyei: fényes, természetes hatása van, gyors száradási idő, rugalmasabb, mint a porcelán, könnyű eltávolítani. Hátrányai: nehezebb javítani, ha letörik, eltávolításakor károsodik a köröm.

Kézápoló és műkörömépítőként egy harmadik megoldást javaslok számodra!

 

SNS műkörömépítő porok. Nem hallottál még róla?

A porcelán és gél lakkokkal ellentétben ez a megoldás nem károsítja a körmeidet! A felhelyezéskor nincs UV sugárzás, sem egyéb kémiai folyamat, amely károsítaná a körmöt és körömágyat, valamint eltávolításkor nincs reszelés!

Az új megoldásról bővebben itt olvashatsz!